top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveryvonnebarendsen

Word ik weer de oude?

Ik krijg vaak de vraag gesteld of ik na de behandeling helemaal genezen ben van MS. En of ik zeg maar soort van "als goed als nieuw word". Dat is niet het geval het doel van de behandeling is remissie oftewel de MS stop zetten. Alle verbeteringen zijn bonus! Daarom is het ook zo belangrijk om deze behandeling in een vroeg stadium te doen. Deze vraag kwam ik tegen online en ik vond het eigenlijk wel een goed en duidelijk antwoord! Common question: Will HSCT make me feel like someone who has never had MS? Answer: No. MS is the equivalent of a hundred drunken teenagers throwing a party in your home while you are away. HSCT will clear the teenagers out, have them locked up so they can never come back, and possibly even clean up a lot of the vomit and trash. It WONT repair significant or structural damage like the broken chairs, the smashed windows, or the holes in the wall. That, unfortunately, is a permanent remnant of the party (at least until we have re-myelination treatments like MSCs - or better -available after HSCT).

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page