top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveryvonnebarendsen

3 YEARS POST 🇲🇽


Vandaag is het precies 3 jaar geleden dat ik samen met mijn moedertje en mijn vriendinnetje naar Mexico vertrok om met chemotherapie mijn immuunsysteem op te blazen en met eigen stamcellen mijn immuunsysteem weer op te bouwen. Dit nadat ik ruim 4 jaar geleden gediagnosticeerd werd met MS, de ziekte waaraan mijn lieve papa overleed, en welke ook niet veel goeds voor mij in petto had.

Onwerkelijk..... maar wel echt gebeurd, hoe gaat het nu met mij?

Met heel wat moeite besef ik me, hoe ik er 4 jaar geleden aan toe was..... Ja, ergens in mijn hoofd weet ik het echt nog wel: het amper kunnen lopen, concentratie van een druif, een té kort lontje, altijd heeeeeeel erg moe. Een “zijn” zo intensief, dat moeder of vrouw zijn ingewikkeld werd...

Ik vraag me weleens af hoe mijn leven er uit zou hebben gezien zonder mijn Mexicaanse behandeling, had ik dan misschien in een rolstoel gezeten? Had mijn relatie stand gehouden? Had ik nog kunnen werken? Dit hele onwezenlijke traject heeft mijn leven totaal veranderd.

Vandaag was ik bij mijn lieve neuroloog voor de periodieke controle. In zijn hand de uitslagen van de laatste MRI... natuurlijk zou de uitslag positief zijn, ik weet inmiddels toch hoe mijn lichaam in elkaar steekt.... of niet? JAAAAA 10 punten, geen nieuwe ziekte activiteit, we blijven volledig in remissie. De halfjaarlijkse controle wordt omgezet naar een jaarlijkse controle. DIT IS GOED NIEUWS!Mijn MS is al 3 jaar gestopt. Mijn lichaam valt de myeline rond mijn hersenen en ruggenmerg niet meer aan. Ik zou natuurlijk liever nooit de diagnose MS hebben gekregen. Ik zou graag willen dat MS op een dag volledig te voorkomen en volledig te genezen is, maar tot die tijd zal ik zeker genieten van een goede tweede prijs, met een wat zwakkere linker zijde.


Het leven is zoveel mooier geworden, de diagnose MS, de crowdfunding en de reis hebben me zo dankbaar gemaakt.


MS: Een verterende, eenzame, beangstigende ziekte, ik heb zo veel geluk dat het is gestopt!Nu is het voor mij vaak slechts een verre herinnering.


Nogmaals heel erg veel dank voor jullie steun, zonder jullie was ik nergens! ❤️


Op naar de toekomst!!!!💪


Kus Yv 😘

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page