top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveryvonnebarendsen

Helemaal af...

OK misschien heb ik vorig weekend te veel gedaan (gecampeeerd met de moeders en kinderen om de Kindergarten tijd af te sluiten), en de verjaardag van Berk afgelopen maandag (hij is nu 6🎉) was net iets teveel. 

Ik kom maar niet van de moeheid af, ik ben zo af!! Door en door moe... 

Fatique (moeheid) is een typisch MS verschijnsel, wat de buitenwereld niet kan zien, zo intens en bepalend! Ik krijg het niet eens uitgelegd, deze extreme moeheid heb ik "voor" de MS nooit gekend. Gewoon blijven ademen en hopen dat morgen een betere dag is.

MS is voor de buitenwereld sowieso lastig te begrijpen, want je ziet het vaak niet, of je ziet mij niet....(wanneer ik echt af ben blijf ik thuis) sommige mensen zijn helemaal verbaasd dat ze me zien autorijden, andere verbazen zich over hoe goed ik eruit zie... alleen mijn niet zo charmante loopje is typerend voor MS.

Het zit allemaal van binnen, niet goed aangestuurde spieren, gedeeltes van je lichaam die doof aanvoelen, moeheid, spasmes. Ik kijk zo uit naar september waar ik kan gaan vechten om de MS te stoppen. 

Vanmorgen zei mijn lieve Berk: Mama ik hoef maar 2 wensen, de eerste wens is dat niemand dood gaat en de tweede dat niemand ziek word. 

Ja lieve schat dat wens ik ook!

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page