top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveryvonnebarendsen

Chaos "de dag dat de aarde bewoog"

Midden in oud Puebla, even uitrusten, het is erg warm, mijn lichaam is moe, even zitten op een stoepje, Wow er komt een heeeeele zware vrachtwagen langs... huh nee, alles trilt, mensen beginnen te rennen. Paniek... eerst denk je eigenlijk: " soort van gaaf" maar tegelijkertijd "dit is niet goed" mensen beginnen te huilen, stukken gebouwen vallen op straat, totale chaos, mijn moeder die de rolstoel van Jolanda (zonder Jolanda) in veiligheid probeert te brengen, waar zijn Koos en Jolanda? De straat wobbelt, stofpluimen, en het stopt niet. Dit is dus een aardbeving. Heftig!! Dit moet niet langer duren dan valt alles om.... Het gene wat een vast gegeven is, de grond, voelt als pudding.. Het stopt.... Overal mensen, hysterische vrouwen, stenen op straat, overal stof, sirenes, helikopters, politie, militairen, bijzonder hoe snel hier alles in werking word gezet. Angst: komen er nog naschokken. We moeten weg uit de stad, claustrofobisch, alles is afgesloten. Gelukkig hebben we Koos en Jolanda weer gevonden. We gaan samen met onze chauffeur Xavier lopen, waarheen is eigenlijk niet duidelijk, even rustig zitten op een stoepje op het plein bij de kathedraal. Onderweg zie je hoeveel schade er is ontstaan aan vele gebouwen. Nu een paar uur later, zitten mama en ik op de bank in ons appartement. Overal sirenes. Weinig boodschappen in huis, alles is dicht. Angst voor plunderingen. We hebben toch geen honger. Het word chips met appels ofzo. Prima.... Wat een bizarre dag, onze gedachtes gaan uit naar de slachtoffers, even vergeet je waarom je in Mexico bent. De MS stoppen, mijn lichaam is zwakker door de chemo. Om 19.00 uur komt de verpleger weer een injectie filgrastim geven, om mijn botten op de donder te geven en stamcellen te produceren. Donderdag is er een medische ingreep dan word er een picc lijn op mijn borst gezet. Vrijdag eerst stamcelharvest (4 uur aan een machine verplicht met luier) en vervolgens 5 uur chemo. Zaterdag 5 uur chemo en zondag krijgen we de stamcellen terug. En dan Quarantaine..... Zoals Bart zei: Never a dull moment! Alles is goed! En word nog beter! 💪 Ps ik hoop dat de 🌋 zich koest houd.


210 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page