top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveryvonnebarendsen

Reborn! ūüė∑

Naast de facebook posts, was mijn laatste echte blog over de aardbeving, dat is morgen alweer een week geleden. Gevoelsmatig is het al wel een maand geleden. Een rare combinatie van hoe snel tijd gaat en hoeveel er in een beetje tijd kan gebeuren. 

Naast alle dagelijkse medicatie en filgrastim injecties, werden we afgelopen donderdag in Hospital Puebla "geopereerd" en werd er een Picc Line aangelegd, (Een PICC-lijn is een centraal infuus dat in de ader van de borst geplaatst wordt. Het uiteinde van de lijn komt in de grote holle ader in de borstkas, net boven het hart.) Deze Picc lijn is nodig voor het verzamelen van de stamcellen, de tweede ronde chemo en het teruggeven van de stamcellen. 

Als je dan in je eentje, in je blootje (met operatie jurk), in een operatiekamer in Mexico ligt.... je van allerlei papieren ondertekend hebt, niet precies weet waarvoor, en als dan de anesthesist tegen je zegt:

"i will give you this and you will fall asleep"

Je doet er niets aan: kleine blinde paniek, komt dit wel goed? gaan ze mijn organen stelen? , en dan zzzzzzzzzzzzz

Nu ik dit zo opschrijf vind ik het niet eerlijk dat ik dat dacht, en belachelijk dramatisch,¬†de zorg in dit ziekenhuis was top!!!¬†ūüôƬ†

Op vrijdag zouden de stamcellen geoogst worden, tenminste als we er genoeg zouden hebben..... gelukkig hadden we (groep 2) genoeg oogstbare stamcellen. Apart dat al je bloed naar een machine stroomt, vervolgens wat flipperkastgeluiden maakt, en dan is het in een goede 3 uur geregeld. Pure baby stamcellen. Soms moet je niet alles willen weten..... 379 miljoen stamcellen waar er 80 miljoen nodig waren. Na een pauze om iets te eten door met de volgende 5 uur lange chemoronde. We krijgen zoveel anti "bijverschijnsel" medicatie dat groep 2 hier weer aardig door kwam. Vrijdag was een hele hele hele lange dag....

Zaterdag de laatste ronde chemo! ookal begin ik wat last te hebben van slaaptekort (de picclijn zit me heeeeeeel erg in de weg) is de stemming nog opperbest. We gaan er weer met vol vertrouwen in. Gelukkig stelt mijn lichaam me niet teleur! 

Even dit: Respect voor mijn lichaam, die¬†dit alles¬†zo goed doorstaat..... en dan mij ook het gevoel geeft¬†dat het goed komt! Mijn linkerzijde heeft momenteel veel¬†meer gevoel en ik heb absoluut ook weer meer energie. Als dat een voorbode is op mijn toekomst.... maakt me zo blij! ūüėä

En om deze laatste chemodag nog wat extra glans te geven land mijn beste vriendinnetje Camilla om 19.00 uur in Mexico stad om zich bij me te voegen en de zorg taak van mijn moeder over te nemen.

Onze chauffeur haalt haar op en appt:

Got your friend

We are on the way

It is you

Exactly

the same

Zondag de dag van de hergeboorte, samen met mijn nieuwe broers en zus! (Leon, Stuart en Jolanda) Wat hebben wij met de carers erbij een fijn groepje mensen. Wat hou ik van deze mensen! 

De stamceltransplantatie het moment waar we allemaal naar hebben uitgekeken: 

DAG 0. Met een poep en een scheet is het geregeld, zak checken, infuus aanleggen en 20 min later hebben we de stamcellen terug, de picclijn word eruit gehaald, en ik snap dat ik daar last van had, wat een joekel! Euforie, slingers, cupcakes en heel veel foto's! HAPPY BIRTHDAY!!

Tja en dan kom je terug in de appartement, met heel veel nieuwe regels, ik mag in ieder geval de deur niet meer uit, en heel veel niet meer eten, alles met mondkapjes. Blijven DESINFECTEREN. We moeten heel erg goed gaan zorgen voor de baby stamcellen. 1 bacterie of virus kan dodelijk zijn. Mijn immuunsysteem zal binnen 48/72 uur in neutropenie zijn. (Neutropenie is een tekort aan circulerende neutrofiele granulocyten. Deze witte bloedcellen zijn erg belangrijk in het beschermen tegen infecties. Mensen met neutropenie hebben daardoor een slecht functionerend immuunsysteem en zijn zeer vatbaar voor allerlei ziektes.)

En dan......... kater ofzo, ben moe, verdrietig en moet huilen. Ik mis Freek en Berk. Anticlimax, deceptie geen idee ik moet slapen..... de lach is even op....

Vandaag gelukkig weer wat beter in mijn velletje ūüė䬆Mama is vanmiddag vertrokken, wat een lieve stoere mama heb ik!!¬†Camilla en ik zijn nu plannen aan het beramen wat we de aankomende 2 weken allemaal binnen deze 4 muren kunnen doen... stay tuned! ūüėė

Ps de eerste beginnen hun haren te verliezen ūüôą

170 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page