top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveryvonnebarendsen

Neutropenie en hoe het echt gaat.

Vandaag dag +4 is mijn bloed weer geprikt en ik zit op 2,0 Leukozyten 0,6 punt lager als dinsdag. Normaalbeeld is 4/10

We zijn dus in neutropenie, de verwachting is dat ongeveer op dag +8 de waardes weer gaan stijgen dus deze leukozyten zullen tot die tijd nog verder zakken.  

Door het gebrek aan deze witte bloedlichaampjes moeten we extreem voorzichtig zijn, een virus of bacterie kan levensbedreigend zijn. 

Gelukkig is Camilla hier die er nauw op toeziet dat alles volgens de hoogste hygiëne eisen word uitgevoerd, en al het voedsel en drinken veilig word geserveerd. 

Ik doe en mag dus echt helemaal niets, nietser dan niets. Ik zit, sta of lig en doe niets. Niets dus!

En hoe gaat het nou echt met mij?

Veel mensen vinden dat ik er eigenlijk nog best goed uitzie, zelfs zonder haar 🙈 en dat strookt niet altijd met het beeld wat men heeft van chemo en stamceltransplantatie. 

Laat ik het zo zeggen: ik had me voorbereid op een totale lichamelijke en geestelijke uitputtingsslag. Ik ben deze therapie heel erg bewust aan gegaan en wist wat de consequenties zouden kunnen zijn. En het is heel erg fijn dat mijn lichaam meewerkt. Niet misselijk, niet ziek alleen maar moe.

Mijn haar is het enige echte offer wat ik echt moest brengen, en gek genoeg doet het me niets, ik geloof dat mijn omgeving het heftiger vind. (Freek vind het geweldig ❤️ btw)

Mentaal ben ik gewoon wie ik ben, soort van blije kip, ik doe niet stoer, mijn emokant is misschien niet zo ver ontwikkeld. 

Ik ben voornamelijk heel erg blij dat ik hier mag zijn en dat ik de kans krijg om beter te worden. En tuurlijk is chemo k.. maar als het  mij samen met mijn stamcellen beter maakt, kan ik alleen maar dankbaar zijn dat het bestaat!

Bedankt voor jullie support ❤️

208 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page