top of page
Zoeken
  • Foto van schrijveryvonnebarendsen

Hoe dan?

Echt waar? Is mijn laatste blog gewoon al weer 3 maanden geleden? Lekkere dooddoener, maar het is echt zo, de tijd gaat zo snel. Als ik in mijn concepten kijk ben ik al 8 keer begonnen aan een nieuw blog. Meestal heb ik niet de juiste toon, vind ik de te delen informatie te summier of vraag ik me sowieso af, wie nou zit te wachten op een nieuw stukje proza van mij? Dus voor alle lieve belangstellenden even een update van hoe het gaat, wat ik allemaal gedaan heb en waar ik heen wil...

Een jaar geleden werd ik elke ochtend slaperig, aan niets denkend, wakker. Na het opstaan de korte weg naar de badkamer, zwalkend door de gang, schrok ik elke keer weer. Fuck, oh ja ik ben ziek. Om elke morgen al slaapdronken tot dit besef te moeten komen, vond ik ingewikkeld.

Nu een jaar later, sta ik op, ok een ochtendpersoon zal ik nooit worden, niet tegen me praten, maar mijn hele lichaam doet het! Het meerendeel van de dagen denk ik niet meer aan de diagnose. Hoe raar, maar vooral: HOE MOOI IS DAT! MS hoort niet meer bij mij... (de restschade, voornamelijk een zwakke linkerkant, neem ik graag voor lief)

Tijdens mijn laatste bezoek aan mijn Neuroloog, afgelopen juni, bespraken we mijn MRI, zijn letterlijke opmerking was: Ich glaube, du hast die richtige entscheidung genommen. (ik geloof, dat je de juiste keuze gemaakt hebt) De MS staat volledig stil. Heel fijn als de pro jouw gevoel volledig bevestigd. Hij blijft me graag regelmatig zien, dus in oktober gaan we weer wat nieuwe testjes doen. Ik heb een vrijbrief gekregen om altijd onaangekondigd binnen te huppelen.

Mijn oncoloog heeft vorige maand afscheid van me genomen, Ik heb haar niet meer nodig, al mijn bloedwaarden zijn als ieder "gezond" mens, dus dat kan ook afgevinkt worden. Ook zit ik midden in het revaccinatie programma bij mijn huisarts, daar de behandeling mijn inentingen uitgewist heeft.

De maand augustus stond/staat in het teken van investering in lichaam en geest, fit worden, conditie opbouwen, afvallen (toch stiekem tijdens het hele proces 10 kg aangekomen), uitrusten en familytime. Voor de kickoff ben ik de eerste week naar Fuerteventura geweest, Health Holidays, een mix van sporten en sappen. elke dag:

07.00 uur 1,5 uur wandelen, vaak over het mulle zand

08.30 uur lauw water met citroen en een vruchtensap

09.30 uur Aquarobics

11.00 uur Turbosap (komkommer en tomaat voor de hele middag)

17.00 uur body workout

18.00 uur Avond groenten sap

Eerlijk is eerlijk, het was best pittig, vooral de ochtend wandeling... maar we hadden een hele fijne groep, onder geweldige leiding van Fanette en Joyce, die het allemaal dragelijk maakten. Het vele sporten viel me niet tegen, mijn lichaam deed soort van bijna als een normaal mens. Na een week voelde ik me letterlijk als herboren, langzaam zie ik weer wat spieren aan de oppervlakte, heeft mijn lichaam weer wat meer uithoudingsvermogen en ben ik toch 5,5 kg kwijt geraakt. ps jaaaa, het klopt, een week geen eten en zeker geen wijn, maarrrrrr we kregen wel onbeperkt groene thee en water. Deze week heeft me zoveel nieuwe inzichten gegeven over bewegen en voedsel, erg waardevol.

Na deze "gezondheidsreis" was het tijd om de caravan, familie en honden op te pakken en even naar de bergen de gaan. Heerlijk, wat is Oostenrijk toch een mooi land. We hebben hier met elkaar, maar ook met diverse vrienden een hele fijne tijd gehad. Lekker wandelen, gezond eten, praten en uitrusten. (en dit alles zonder weer aan te komen)

Langzaam begint het normale leven weer, Berk is gisteren weer naar school gegaan, Freek weer aan het werk, en vanaf volgende week maandag ga ik met heel veel zin weer verder werken bij Mood Concepts, om samen de mooiste evenementen van het land, of nee, misschien wel van de wereld neer te zetten.

Hoop dat jullie zomer net zo warm, waardevol en inspirerend is geweest!!!

Liefs Yv,

ps Tof dat je moeite hebt genomen dit hele stuk uit te lezen ;) En sowieso nogmaals heel veel dank voor je steun!!

149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page